Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Τελικά, φταίει ο… Χατζηπετρής!

Το πλήρωμα του χρόνου για τον Brendan Rodgers στον πάγκο της Liverpool ήρθε ακριβώς μετά το ντέρμπι με την Everton. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Ian Ayre, τον ενημέρωσε πως η συνεργασία τους δεν θα συνεχιστεί και πλέον οι «κόκκινοι» αναζητούν τον νέο τους προπονητή.

Η επαναλαμβανόμενη κακή εικόνα της ομάδας είχε κάνει την διοίκηση από πέρσι κιόλας να ψάχνεται για το τι φταίει, όπως στο γνωστό τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη. «Φταίμε εμείς, φταίτε εσείς, ή μήπως ο Χατηπετρής»;  Όπου «εμείς» βάλτε τους μετόχους, όπου «εσείς» την ξακουστή πλέον Επιτροπή Μεταγραφών (Transfer Committee) και «Χατζηπετρής» ο προπονητής.

Το καλοκαίρι αποφάσισαν πως δεν έφταιγε κανείς από αυτούς. Κράτησαν τον Βορειοϊρλανδό, στηρίζοντάς τον, μάλιστα, αφού του έδωσαν και μπόλικο χρήμα να ξοδέψει για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, ενώ οι μόνες αλλαγές σε πρόσωπα ήταν αυτές των άμεσων βοηθών του. Με την έναρξη της καινούργιας χρονιάς, όμως, σημαντική βελτίωση της κατάστασης δεν υπήρξε και μοιραία τέθηκε επί τάπητος και πάλι η ερώτηση «ποιος φταίει;». Κι αν ο Χατζηπετρής την γλίτωσε την πρώτη φορά, τώρα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Τα ρεπορτάζ από την Αγγλία αναφέρουν πως οι ιθύνοντες είχαν πάρει την απόφαση, εδώ και μερικές μέρες, πως ο Rodgers θα αποτελούσε παρελθόν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Απλά περίμεναν την συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω της διακοπής για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να βρουν τον αντικαταστάτη. Από τη μια είναι λογική σκέψη, για να μην μείνει η ομάδα ακέφαλη σε σημαντικά παιχνίδια, από την άλλη, όμως, να αδειάζεις έτσι έναν άνθρωπο που πριν από μερικούς μήνες στήριζες με θέρμη, παρά την ντροπιαστική ήττα με 6-1 από τη Stoke την τελευταία αγωνιστική, δείχνει ασυνέπεια και έλλειψη καθαρού μυαλού. Ίσως, τελικά, να μην απομακρύνθηκε νωρίτερα λόγω έλλειψης εναλλακτικού σχεδίου, στη λογική του «άσε και βλέπουμε».

Η επιλογή της αντικατάστασής του, πάντως, (έστω και ετεροχρονισμένα) ήταν αναγκαία (παρότι ήταν εκείνος που έφτασε πιο κοντά από κανέναν άλλον στο να επαναφέρει τη Liverpool στην κορυφή της Premier League), αφού είχε χάσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων, ίσως και ορισμένων παικτών. Ο Raheem Sterling, εμμέσως πλην σαφώς είχε δηλώσει πως κι εκείνος ήταν ένας από τους λόγους που δεν ήθελε να μείνει στο Merseyside, ενώ και ο Steven Gerrard, τον έχρισε υπαίτιο για τον παραγκωνισμό του που οδήγησε στην απόφασή του για μεταγραφή στο MLS. Επιπλέον, του χρεώνεται (εν μέρει διότι είπαμε πως είχε στο κεφάλι του και την Transfer Committee) ότι δεν κατάφερε να διοχετεύσει κατάλληλα στην αγορά τα 125 (και περισσότερα αν βάλεις και τα budget μεταγραφών κάθε περιόδου) εκατομμύρια λίρες που εισέπραξε η ομάδα από τις πωλήσεις Suárez και Sterling και να αγοράσει παίκτες που θα σηκώσουν στις πλάτες τους τον σύλλογο.

Κι από δω και πέρα; Όλος ο κόσμος βλέπει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για την θέση τον Jürgen Klopp. Ο Γερμανός μοιάζει ιδανικός για να δώσει νέο κίνητρο στους παίκτες και να ξαναμεγαλώσει το κλαμπ με πρωτοποριακές ιδέες, όμοιες με εκείνες που εφήρμοσε στην Borussia Dortmund και την έφεραν στην κορυφή της Γερμανίας και στον τελικό του Champions League.

Ωστόσο, δημοσιεύματα από το Νησί - η αξιοπιστία των οποίων, πάντως, είναι υπό αμφισβήτηση - αναφέρουν πως ο ίδιος έχει θέσει ως απαράβατο όρο για να αναλάβει την ομάδα την κατάργηση της Επιτροπής Μεταγραφών! Θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο με ότι αυτό συνεπάγεται. Και ξέρει βέβαια πως σε πιθανή αποτυχία μετά δεν θα μπορούν να πουν μετά πως «φταίει ο χοντρός κι ο λιγνός», που λέει και ο Λουκιανός. Μετά θα φταίει μόνο ο Χατζηπετρής! 

Lefti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου